Moi, olen Kaarlo!

Tervetuloa Kaarlon kotipanimoon! Tulen kirjoittelemaan tänne kotiolutprojekteihini sekä yleisesti olueen ja oluenpanoon liittyviä kirjoituksia.

Taka-ajatukset

IMG_20180913_194636.jpg

Miksi kirjoittaa oluenpanosta blogia? Välillä löytää itsensä siitä tilanteesta, että käymisastiat ovat täynnä ja mallasvarasto tyhjä. Jotain olueen liittyvää olisi kuitenkin kiva tehdä, miksei sitten vaikkapa kirjoitella ajatuksiaan internettiin? Ehkä joku saattaa jopa oppia jotain uutta tätä lukemalla. Ehkä joku saattaa joskus jopa kommentoida jotain kirjoitusta ja ehkä minä saatan oppia siitä jotain. Vähemmän savolaisittain sanottuna tarkoitus on siis jakaa omia kokemuksiani ja reseptejäni sekä toivottavasti myös tämän blogin kautta tutustua muihin harrastajiin ja oppia heiltä.

Blogin sisältö tulee luultavasti muodostumaan omien oluideni resepteistä, panopäivien kuvauksista ja kaikenlaisesta harrastukseen liittyvästä löpinästä. Ehkä joskus kirjoitan vain löyhästi harrastukseen liittyvästä aiheesta. Saatanpa jopa joskus arvostella jonkun muun paneman oluen.

Minä oluenpanijana

Harrastan oluen panoa intohimoisesti. Takana on hieman yli sata pantua olutta ja tuhansia tunteja harrastusta sekä vähintäänkin satoja ellei tuhansia maisteltuja oluita. Oluttyylien suhteen olen kaikkiruokainen, sekä juoma- että panomielessä. Lähinnä sydäntä ovat perinteiset lambicit sekä modernimmat pohjoismaiset ja amerikkalaiset hapanoluet.

Rakastan uuden oppimista. Tykkään loputtomasta yksityiskohtien kontrolloinnista ja haluan ymmärtää jokaisen yksittäisen valinnan seuraukset. Mittaan maltaat grammojen tarkkuudella, otan sekuntikellolla aikaa mäskäyksestä, kontrolloin käymislämpötilaa itse rakentamallani käymiskaapilla, ja lasken hiivasoluja. Toki ymmärrän, että olut on elävä tuote, jonka valmistaminen on paitsi tekniikkaa, myös taidetta. Joskus oluen pitää antaa mennä omaan suuntaansa. ”Brewers make wort, yeast makes beer”, kuten sanonta kuuluu.

Haluan panna sellaista olutta, jota itse mielelläni juon, mutta vähintään yhtä tärkeä osa harrastusta on omien oluiden jakaminen muiden kanssa ja harrastukseen liittyvä yhteisöllisyys. Soitan suutani aktiivisesti mm. pääkaupunkiseudun kotipanijoiden HOMBRE Helsinki -facebookryhmässä, ja seuraan kotipanomedioista Brülosophya ja Basic Brewingiä. Koen saaneeni sekä harrastukselta että kotiolutyhteisöltä paljon, ja toivottavasti pystyn tämän blogin myötä myös antamaan jotain takaisin.

Kippis!

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s