4 comments

 1. Kegitys kiinnostaa, koska 30 litran laitteistolla pantua olutta pitää pullottaa niin moneen pulloon, että kegitys alkaa kiinnostamaan. Pitäisi löytää pieneen tilaan sopiva kegi-välineistö. Eli jäähdytyskaappi pulloineen. Ja itselle hana ei ole välttämätöntä, vaan mahdollisuus pullottaa kegistä tarpeen mukaan. Mulla on sen ikäisiä lapsia, että hanaa en halua laittaa heidän esille. Toki, hana kiinnostaa myös ns. bileisiin tjsp.

  Tykkää

  • Tilaahan nuo laitteet tosiaan vievät, etenkin kun jääkaapin laskee mukaan. 10 litran kegejäkin on myynnissä. Niitä voi olla kätevämpi säilyttää pienessä jääkaapissa, jos ei halua hankkia omaa erillistä isoa jääkaappia olutpuuhille. 19 litran peruskegi ei taida ihan mahtua yleisimpiin puolikokoisiin jääkaappeihin. Hiilihappopullojakin on pienempiä malleja (sodastream tms), ja niihin omat regulaattorinsa. Itselläni ei näistä ole kokemusta.

   Tuo kegistä pullottaminen vaikka beer gunilla olisi muuten ihan hyvä aihe oppaalle. Pitääpä pistää harkintaan.

   Tykkää

 2. Täältä ääni tuolle beer gun- oppaalle. Miten muuten on, rouhitko itse maltaasi? Jos rouhit, niin olisiko opas erilaisista myllyistä ja maltaiden rouhimisesta noin yleensä paikallaan? Itseäni kiinnostaisi kovasti kummatkin aiheet

  Tykkää

  • Rouhin itse. Olen ollut huomaavinani, että rouhintakarkeus vaikuttaa siihen, kuinka paljon sokereita maltaasta saa mäskättyä irti. Itselläni on aika vähän kokemusta erilaisista myllyistä, joten en ehkä heti olisi tuollaista kirjoittamassa, mutta pistetään muistiin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s