Jouluaskarteluja

Itse valmistetut joululahjat ovat tietysti parhaita joululahjoja. Tällaista olutaiheisia juttuja tuli askarreltua itse joulun alla. Ja voihan näitä puuhailla muutoinkin kuin jouluna.

Olutsaippua

cof

Saippuamassasta, oluesta ja maltaista syntyy hassunkurinen olutsaippua. Tarvikkeet löytyy askartelutarvikeliikkeestä. Olueksi kannattaa ehkä valita joku kohtuullisen tumma stout tai porter, jotta saippua saa kauniin värin. Kovin paljoa olutta ei nimittäin voi laittaa, jotta saippua kovettuu kunnolla.

Tällä kertaa laitoin sekaan pienen kourallisen kokonaisia jyviä chocolate rye -mallasta. Olen aiemmin laittanut myös rouhittua kristallimallasta, joka toimii siinä mielessä kivasti, että kovat, kristalloituneet sokerihiukkaset hankaavat hyvin likaa pois käsistä.

Saippuamassa lämmitetään esimerkiksi mikrossa tai levyllä sulaksi. Olut lisätään ja sekoitetaan. Maltaat laitetaan muotin pohjalle ja sula saippuamassa kaadetaan niiden päälle. Tässä vaiheessa on vielä hyvä sekoittaa muotissa olevaa massaa, jottei jyvien väliin jää ilmakuplia.

Vain ulkoiseen käyttöön.

Tonttulakki pullolle

sdr

Korkkien vahaaminen ei ole ainut, eikä välttämättä paraskaan tapa ärsyttää pulloa avaamaan joutunutta kaveria. 3d-printterillä ja pikaliimalla saat askarreltua söpön tonttulakin jouluolutpullon korkin päälle. Jos kotoa ei löydy printteriä, näitä vehkeitä pääsee käyttämään myös monissa kirjastoissa. Korkin päälle laitettava somiste on vielä sen verran pieni, että printtausaikakin pysyy kohtuullisena. Näiden lakkien printtaamiseen meni noin seitsemän minuuttia kappaletta kohti.

Koska tämä kirjoitus tuli ehkä vähän turhan myöhään tätä joulua ajatellen, ja ensi jouluunkin on vielä aikaa, voi mielikuvituksen ottaa käyttöön muidenkin juhlapyhien aikaan. Pieni muna pääsiäisoluen päälle?

Mukavaa ja rauhallista joulua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s