Tuhannen lukijan juhlintaa ja opas oluen hiilihapottamiseen

Viime viikolla blogini yhteenlaskettu kävijöiden määrä ylitti 1000 henkilöä. Lähes samaan aikaan sivukatseluiden määrä ylitti 4000 kertaa. Ensimmäisen kirjoituksen julkaisin 13.9.2018, joten tämä tarkoittaa reilun neljän kuukauden ajalta keskimäärin 7 kävijää päivässä ja keskimäärin 167 lukukertaa blogikirjoitusta kohden. Olen varsin otettu tällaisista luvuista, joskin kasvupotentiaalia varmasti vielä on. Ei sillä, että tavoittelisin mitään miljoonayleisöä. Jos tavoittelisin, olisi suomea puhuvat kotipanijat tuskin otollisin valinta kohdeyleisöksi.

Tällaiset lukemat tuovat toki myös vastuuta kirjoittajalle. Pyrin parhaani mukaan pitämään tekstit hyödyllisinä ja karsimaan turhat löpinät pois, jotten tuhlaisi lukijoiden arvokasta aikaa. Pyrin myös pitämään julkaisemani reseptit korkeatasoisina ja otan mielelläni vastaan niihin liittyvää rakentavaa kritiikkiä, jottei kukaan ainakaan minun takiani tuhlaisi aikaa ja rahaa huonon oluen panemiseen. Erityisesti koetan kiinnittää huomiota siihen, etten levittäisi harrastukseen liittyviä harhakäsityksiä, vaan tarvittaessa viittaan luotettavampaan lähteeseen, enkä esitä arveluja faktatietona.

cof
Jee

Bloggaaminen on tähän asti tuntunut hauskalta puuhalta, joskin aika työläältä. Panopäivät olivat jo ihan tarpeeksi stressaavia ilman, että piti muistaa ottaa silloin tällöin kuvituskuvia blogiin. Vaikka olin tottunut jo aiemminkin tekemään suhteellisen tarkkoja muistiinpanoja jokaisesta panopäivästä, kyllä muistiinpanoja pitää nykyisin tehdä vielä vähän tarkemmin.

Palkitsevaa tämä kuitenkin on ollut. Olen saanut kiitoksia kiinnostavista teksteistä, raportteja reseptieni perusteella onnistuneista oluista, kehitysideoita omiinkin oluenpanopuuhiini, ja erityisesti mieltä lämmitti, kun Craft Beer Winter Wonderlandissa minulle ennestään tuntematon harrastaja tunnisti minut ja kertoi teksteistäni olleen hyötyä. Hyvällä mielellä jatketaan seuraavalle tuhatlukemalle.

Juhlistaakseni tällaisia lukemia kirjoittelin kasaan hiilihapotusoppaan. Ajatuksena olisi mahdollisesti kirjoitella tällaisia lyhyehköjä opastekstejä eri aiheista pitäen lähestymistavan samalla teknisenä mutta aloittelijallekin hyödyllisenä. Oppaita ajattelin myös korjailla ja päivittää palautteen perusteella aina kun aihetta on. Toiveaiheita, lisäyksiä ja korjauksia saa ehdottaa.

Kippis!

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s