Old Fires -biisiolutkisan jälkipuintia

Niinhän siinä kävi, että Old Fires -biisikisan voitti Beerzebub. Tuomarimme, Tuopillinen -blogia pitävä Jouni kirjoitti kyllä arviossaan, että minun tulkintani oli kokonaisuutena parempi olut, mutta että Beerzebubin versio toteuttaa paremmin kilpailun tavoitteen, kuvastaa siis paremmin Old Fires -biisiä.

Omasta oluestani Jouni kirjoittaa näin:

Trooppista hedelmää tuoksussa, mangoa, persikkaa. Pientä mausteisuutta taustalla. Saisonhiivamaista pippurisuutta. […] Pehmeä, erittäin miellyttävä suutuntuma. Paljon hedelmäisyyttä ja mehuisuuttakin maussa. Sen läpi pippurinen mausteisuus ja sen kanssa upeasti tasapainossa oleva kepeä katkero soivat kuin hammond kitaran rouhiessa.

Tunnistan oluen tästä kuvauksesta hyvin. Hedelmäistä, mehuista humalointia ja belgihiivan tuottamia aromeja hainkin.

Myös Reittausblogin Harri oli sitä mieltä, että minun olueni oli parempi olut. Harri kirjoittaa:

Helposti juotava, runsasmakuinen ja raikas olut. […] NEIPA oli oletetusta belgihiivasta huolimatta varsin perinteinen tyylinsä edustaja, joskin monia aiemmin maistamiani hedelmäisyydeltään intensiivisempi. Tosi herkku siis.

Tyytyväinen voin siis olla, vaikka Beerzebub virallisesti voiton veikin. Ja Beerzebubin olut on muuten sekin loistava. Raikas, tasapainoinen ja mehevä portteri. Ensimmäisillä siemaisuilla tykästyin kovasti erikoiseen ja terävään katkerohumalointiin, kunnes tajusin, että eihän tämä maku olekaan katkeroa, vaan kevyttä polttavaa kuumotusta. Senhän oli siis oltava chiliä!

Itse en olekaan chiliä oluessa käyttänyt, mutta tämän oluen inspiroimana taidan kyllä kokeilla lähiaikoina chiliportterin panemista itsekin. Nam.

Beerziksen olut taitaa myös olla ensimmäinen kosketukseni norjalaisilla kveik -hiivoilla pantuihin oluisiin. Tämä on kuulemma käytetty lähes 40 asteen lämpötilassa, ja maistuu loistavalta. Kovia hiivoja siis. Sain oluen mukana pari purkkia Beerzebubin kuivaamaa kveik -hiivaa, joille varmasti löytyy käyttöä myös minun kotipanimossani. Beerzebubilta löytyy hyviä bloggauksia seikkailuista näiden hiivojen kanssa.

Myös oma Old Fires -olueni on sen verran onnistunut, että jatko-osa lienee joskus luvassa. Tämä oli mukava harjoitus, josta oppi taas roimasti uutta. Kiitos vielä Beerzebubille, Jounille ja Harrille!


Beerzebubin Old Fires -olut

Jounin tuomio Tuopillinen -blogissa

Reittausblogin arviot oluista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s