Koetin tehdä sahtisinappia

Tykkään kovasti sinapista. En niin kovasti, että olisin vielä koettanut tehdä sinappiolutta, mutta ehkä senkin aika joskus koittaa. Sen sijaan tein sahtisinappia.

Joskus pari vuotta sitten joulun alla kokeilin tehdä sitä ensimmäisen kerran. Tuolloin noudatin Markus Maulavirran ja Jussi Hukkasen Syötävän hyvän olutkeittokirjan reseptiä, mutta tuosta ei kyllä tullut oikein mitään. Veikkaan, että tuosta reseptistä on jäänyt joku ainesosa (jauhot?) pois, koska ”sinapista” ei tullut lainkaan sinapin kaltaista, vaan lähinnä sinapilta maistuvaa, nestemäistä sahdinkaltaista.

Tällä kertaa parsin kasaan kolmen eri olutkeittokirjan resepteistä oman reseptin. Tämä menikin sitten turhan paksuksi ja ”taikinamaiseksi”, mutta maku oli kohdillaan, vaikka eipä tuo sahti siinä juurikaan maistu. Itse laitoin 3 ruokalusikallista perunajauhoja, mutta alla olevassa reseptissä olen pudottanut määrän yhteen.


Vahva sahtisinappi (3-4 dl)

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sahtia
  • 1/2 dl muscovadosokeria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl etikkaa

Sekoita kaikki ainesosat yhteen kattilassa. Lämmitä kiehuvaksi, mutta älä keitä. Jäähdytä samalla sekoittaen ja laita valmis sinappi esim. keitettyihin lasipurkkeihin tai muihin puhtaisiin astioihin. Anna maustua viileässä vuorokauden ajan. Säilytä viileässä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s